Bemutatkozik a Független Diákparlament és a DiákFeszt
Zene, irodalom és sok más

2017. 11. 12.

Bemutatkozik a Független Diákparlament és a DiákFeszt


2014 óta létezik egy a diákok által létrehozott, önszerveződő Független Diákparlament, amelynek célja a diákok érdekképviselete, az oktatás jobbá tétele. Milyen kihívásokkal, nehézségekkel szembesül a szervezet, és hogyan lesz direkt politikai támadások céltáblája („Soros-bérencek”, „elitiskolákban unatkozó gimnazisták”)? És kell-e egy zenei DiákFeszten társadalmi kérdésekről beszélgetni? 

Vendégek: Kálló Dániel (FDP), Fehér Alexandra (FDP, DiákFeszt), Tarnay Kristóf Ábel (FDP, DiákFeszt), Gyetvai Viktor (FDP, DiákFeszt)
Moderál: Ónody-Molnár Dóra (újságíró)

helyszín: Kelet Kávézó
időpont: november 12. 19 óra
Facebook-event


A Független Diákparlament (FDP) egy diákok által létrehozott, önszerveződő, politikai pártoktól, politikai párthoz köthető szervezetektől és a mindenkori kormánytól független, nyitottan működő, demokratikus civil szervezet (civil társaság). Választott képviselői a szervezeten belül egyforma jogokkal rendelkeznek. A FDP feladatának tartja az oktatásban részt vevő összes diák érdekképviseletét, jogérvényesítését, és az ehhez kapcsolódó ismeretek társadalmi elfogadtatását és széleskörű terjesztését. Célja továbbá az oktatás jobbá tétele azáltal, hogy felméri a diákok igényeit, konkrét javaslatokat tesz, szükség esetén követeléseket fogalmaz meg, és nyomást gyakorol a döntéshozókra mind iskolai, mind kormányzati szinten.

A DiákFeszt egy fiataloknak szóló zenei-közéleti fesztivál, amely szeptember elején a budapesti Városligetben kerül megrendezésre. Célja, hogy egy kellemesen eltöltött két napos programmal zárják a nyarat, miközben fontos társadalmi témákban szervezett workshopok, interaktív beszélgetések, interjúk színesítik a zenés programot, melyben a magyar zenei élet különböző stílusait képviselő, fiatal zenekarok lépnek színpadra.

ElevenTavasz 2019