Aranyélet - Gáspár Annamária festőművész kiállítása lakásenteriőrben
Képzőművészet - Workshop

2017. 11. 09.

Aranyélet - Gáspár Annamária festőművész kiállítása lakásenteriőrben


//// Az AMIKOR Galéria szeretettel meghívja Önt és barátait Gáspár Annamária, a Godot Pop-up különdíjas festőművészének Aranyélet című egyéni kiállítására. A kiállítást 19 órakor megnyitja Petró Zsuzska művészettörténész a Godot Galériában.

Facebook-event


Gáspár Annamari képeinek vidám lazasága könnyen megtévesztheti a felületes szemlélőt. A lezserség látszatát keltve tereli el figyelmünket a részletek gazdagságában megbúvó keserédes valóságról. 

Mint egy bűvész a porondon, játszadozik az érzékeinkkel és tárja elénk az aranyélet felszínes látszatát, amelynek eszköze a közeli fókusz és a színek harsány kavalkádja. Ugyanakkor egy észrevehetetlen trükk segítségével, a sugárzó boldogság és csillogó édeskés színvilág áttetsző fátyla alól kivillan „a lét elviselhetetlen könnyűségének” terhe. Az egyén leplezett küzdelme egy konformista világban.

//// Az AMIKOR Galériában bemutatásra kerülő képek, mindennapjaink lendületes áramlását idézik meg, némi szarkazmussal és iróniával, a tárgyak statikus, mozdulatlan kontrasztjával szembe állítva. Festményein az üres terek és a részletgazdag figuralitás aszimmetrikus felépítése mégis harmóniát teremt és létrehozza azt a kényes egyensúlyt, amit egy kötéltáncos is megirigyelhetne.

ElevenTavasz 2019