Nyitott galériák a Bevásárlóutcák Éjszakáján
Központi program

2017. 09. 27.

Nyitott galériák a Bevásárlóutcák Éjszakáján


Budapest tematikus és bevásárlóutcái immár 7. éve vesznek részt  különböző programokkal a Turizmus Világnapján. Idén a szokásos történelmi séták mellett más oldalukat is bemutatják az utcák, így szeptember 27-én számos kulturális és gasztro programmal várják a látogatókat. A Bevásárlóutcák Éjszakáját a BKIK Budapesti Tematikus és Bevásárló Utcák Menedzsmentje szervezi.

A Bartók Béla Boulevard nyitott galériákkal, utcazenével és esti galériák közti sétával várja a látogatókat. A La Nube-ban közösségi garázsvásárt rendeznek, a Gross Arnold Galéria Kávézóban művészettel foglalkozó újszerű gondolkodást bemutató est lesz, ahol a galériák mai szerepéről, valamint a #Reformáció500 jegyében megújulásról is beszélgetünk.
A kerekasztal-beszélgetés a Reformáció Emlékbizottság által a reformáció 500. évfordulója alkalmából kiírt pályázat keretében valósul meg.

A Faur Zsófi Galériában jógázni lehet majd a Downdog Jóga Stúdióval, míg a Moha Caféban egy alkotós program lesz kicsiknek és nagyoknak, "Barangoló a művészetben – Alkosd újra a magyar festészet remekeit!" címmel.

A K.A.S. Galériában Szabics Ági kiállítása, a Túlélési gyakorlat 48. tekinthető meg ezen az estén, a Hadikban pedig Marimekko textilkiállítás lesz. Délutántól estig utcazene, este pedig galériaséta lesz még Schneller János vezetésével a Bartók Béla úton.

Délutántól estig utcazene is lesz a Bartók Béla Boulevard-on, a Cirkusz-KA és Benjamin Korañi zenél majd a Moha Café, a K.A.S. Galéria, a Faur Zsófi Galéria, a Kelet Kávézó és a Gross Arnold Galéria előtt.

A Facebook-event és a részletes program ITT érhető el.

A Nyitott Galériák program a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósult meg.

A Bevásárlóutcák Éjszakájának további programjai itt találhatók.

Térkép