Tények, amiket eddig nem tudtál a népmesékről
Zene, irodalom és sok más

2017. 02. 22.

Tények, amiket eddig nem tudtál a népmesékről


A mai magyar kultúrában és közbeszédben a népmese olyan fogalom, amiről mindenkinek van tudása, véleménye és népmesei történeteket is fel tud idézni, hiszen így vagy úgy, mindannyian meséken, történeteken nőttünk fel.
  • De tudjuk-e, hogyan, milyen módon épülnek fel a népmesék?
  • A magyar népmesekincset hogyan, milyen mélységben ismerjük?
  • Valójában hogyan értjük vagy értelmezzük a népmeséket? 

Ezekre és még sok másra kaphatsz választ, ha elmész február 22-én 18:45-re a Divine & Deliciába.

Előadó Dr. Nagy Gabriella, aki 5 éve foglalkozik mesékkel. Tanított amerikai egyetemen, dolgozott a szabad szülés mozgalomban, a hazai oktatás különféle szintjein, legutóbb pedig a Hagyományok Háza népmese szakelőadójaként, illetve a DE-n működő ANM tagjaként. 

Az eseményt a Facebookon itt találod.

Fontos:
Az előadáson való részvétel előzetes regisztrációt igényel, melyet minden esetben e-mailben konfirmálunk, és ez esetben számít az érvényes jelentkezésnek. Ez a divine@delicia.hu címre küldött maillel lehetséges. Az előadásra rendelkezésre álló helyek száma korlátozott, így ha szeretnél részt venni az eseményen, akkor mielőbb regisztrálj! 1 személytől 2 helyfoglalást tudunk fogadni.

A programjainkon való részvétel személyenként legalább 1500 Ft alapfogyasztáshoz kötött, mely összegért cserébe ebben az értékben választhatsz ételt, italt, süteményt a bár kínálatából vagy elvitelre is kérhetsz bármit. Külön részvételi díj nincs. 


 

ElevenTavasz 2019