2019. 10. 01.
Bartóktóberfeszt 2019
Bartóktóberfeszt 2019
2019. 10. 08.
6. AsztroQuizNight
6. AsztroQuizNight
2019. 10. 21.
Kritika és mű
Kritika és mű

Korábbi programok További programok


Eleven ősz

Vannak helyek, amik arra születtek, hogy jobbá, szebbé tegyék az életünket. Ahol jól érezhetjük magunkat pusztán attól, hogy jelen vagyunk. Ezeknek a helyeknek múltja, története, ereje van. Ilyen a Bartók Béla út, ahol lehet sétálni egy jót a napsütésben, inni egy forró kávét, vagy egy pohár hűvös bort, enni sokféle finomságot. Lehet töltődni, pihenni, élményeket gyűjteni, átengedni magunkat a számtalan kulturális- és gasztronómiai élménynek, a hely több száz éves szellemének.

A hely egyik fő programsorozata, az Eleven Ősz - szeptember utolsó hétvégéjén - a digitális kultúra nyomán halad majd.

Szeretnénk ráirányítani a lokális közösségek, a városhasználók és/vagy turisták, azaz mindenki figyelmét a Bartók Béla útra. Hiszünk benne, hogy a Bartók Béla út mentén nem csupán élhetőbbek lesznek a közösség terei, hanem a városgazdaság is prosperálóbbá, hatékonyabbá, a város is sikeresebbé, eredményesebbé válik majd ténykedésük által.

Minden évben kétszer igazi fesztiválhangulatot teremtünk a város egyik meghatározó „ütőerén”. Idén szeptember utolsó hétvégéjén – immár hatodik alkalommal – rendezzük meg a hely, a helyiek az utca ünnepét, az ELEVEN Őszt, 2019-ben a digitális kultúra témában.

Ahogy Ott Anna, az ELEVEN Ősz háziasszonya megfogalmazta: „Ma már szinte bármit el tudunk intézni, ha nálunk van a telefonunk. A célunk, hogy a fesztiválon kicsit közelebbről is megvizsgáljuk az online-offline jelenlét arányait, és ezek pozitív és negatív aspektusokait. Utánajárunk, hogyan változtak a képzőművészet, a költészet és a zeneművészet határai a digitalizáció következtében, hogyan reagáltak a 21. század változásaira, és milyen kihívásokkal néznek szembe a kortárs alkotók”

Ezeket az izgalmas témákat szeretnénk körüljárni mindenkivel, aki szeptember 27 – 28 -án kilátogat a Bartók Béla útra. Mégpedig úgy, hogy a legjobbat, a legszebbet adjuk magukból látványban, hangulatban, programok kínálatban. Célunk, hogy belakják a teret, kimenjenek az utcára ünnepelni, és mini közösségi akciókkal valósítsák meg közösségépítő terveiket, tegyék szebbé környezetüket.

A hamarosan kezdődő ELEVEN Ősz fesztivállal missziónk az életöröm átadás; az esemény keretében a sokszínű helyi vállalkozások, izgalmas művészeti programot kínáló galériák, az ínycsiklandozó falatokat felszolgáló éttermek, a hangulatos borozók és kávézók forgalmas utcából igazi közösséggé varázsolják a Bartók Béla Boulevardot. ELEVEN Ősz


KULT 11

100 év után újra megelevenedik
a Bartók Béla út kulturális élete


Kosztolányi, Karinthy, Móricz és a magyar kultúra többi óriása az 1900-as évek elején a Bartók Béla úton élénk társadalmi életet generált jelenlétével az akkori Buda felkapott boulevardjának kávéházaiban. Ez az izgalmas, lüktető szellemi környezet kedvezően hatott a kulturális és üzleti életre. Ennek hatása máig érezhető és a hely szelleme arra kötelez minket ma is, hogy a Bartók Béla út közeli és távolabbi jövőjéről gondolkodjunk. Itt az idő tehát ennek újratöltésére, és a mai kornak megfelelő újraélesztésére, a szellemi pezsgés újbóli beindítására!

A Bartók izgalmas helyszíneket fűz fel ma is,
megannyi múltbéli eseménnyel és kiaknázatlan lehetőséggel.


Melyek is ezek? A Gellért Szálló és Fürdő, a Hadik-laktanya, a Feneketlen-tó, a növekvő számban nyíló galériák és szórakozóhelyek, amelyek az esti lazuláshoz és a mély intellektuális töltekezéshez egyaránt megfelelő helyszínt kínálnak és a felfedezés lehetőségével kecsegtetnek a Gellért tértől a Feneketlen-tóig és tovább. Éreznünk kell, hogy ezek a cserepek valahogyan kapcsolódnak egymáshoz, és csak rajtunk múlik, hogy észrevesszük-e, hogyan állnak össze, hiszen közösen továbbfejleszthető, színesíthető a mai kornak megfelelő színes egésszé.

Ugye Te is szeretnéd felfedezni a nyüzsgő városi tereket,
és a jó városi közösségeket?

Összefogtunk tehát, helyi vállalkozók és civilek, hogy a Bartókot egy jó hellyé varázsoljuk.

Létrehoztuk a KULT11 Egyesületet, hogy ebben együttműködjünk.


Tudjuk, hogy ez Nélküled nem jöhet létre!

Újraértelmezzük, és életre keltjük a kihasználatlan helyszíneket, arra számítva, hogy kezdeményezésünk másokat is megszólít majd. A KULT11 célja, hogy a lakossággal, a többi vállalkozóval és szervezettel együtt megfogalmazzuk a Bartók új identitását. Olyan helyszínné akarjuk varázsolni, hogy legyen mindig kedved ide eljönni, feltöltődni, szórakozni és találj mindig valami számodra szimpatikus, az egyéniségedhez illő programot.

Kezdeményezésünk visszhangra talált, egyre többen csatlakoznak: vállalkozók, intézmények, magánszemélyek, és a munka gőzerővel beindult, mint erős gyökerű fa, növekszünk, egyre több ötletet, eseményt, érdeklődőt, segítőt és barátot tömörítve. A közös célok és a közös munka összehozza a csapatot, és már látjuk, hogy hatása nő, új közös programokat, fesztiválokat fogalmazunk meg, amelynek első ünnepe az alábbi lesz, amelyre Téged is várunk, hogy ünnepelj velünk!

Faur Zsófia
a KULT11 Egyesület elnöke

KULT11 Egyesület
A KULT 11 Egyesület tagjai – Magánszemélyek
Egyesületünk közérdekű adatai itt érhetők el: 
https://kult11.wordpress.com/2017/03/02/kozerdeku-adatok/
A KULT 11 Egyesület tagjai – Vállalkozások
Egyesületünk közérdekű adatai itt érhetők el: 
https://kult11.wordpress.com/2017/03/02/kozerdeku-adatok/
Galéria
Sajtó